Takmålning i Göteborg

Vi utför takmålning i Göteborg

Många gånger så spenderar husägare stora pengar på att lägga om sina tak när taket i själva verket har fin potential att klara 30 år till. De allra flesta tak vi besiktigar kan vi förnya och öka livslängden på. Taken inspekteras och besiktigas och efter det får du en individuell uppskattning på takets potentiella livslängd. I de fall de skett mindre läckage exempelvis från spruckna pannor eller att nocken saknat nocktätning så åtgärdar vi självklart detta.

Vi ser många gånger riktigt bra tak som ser näst intill nylagda ut på underlaget men samtidigt är dom fulla med påväxt och mossa. Taken ser ut av att vara i behov av omläggning men i själva verket så håller taket i många många år till om taket förvaltas med takbehandlingar så som algbehandling, takrengöring eller takmålning.

Ett hus med ett smutsigt tak utan någon skyddande färg på kan se nedgånget ut även om fönster och fasaden är fräscht.

 En takbehandling ger hela huset ett lyft.

Mossa kan skada taket

Det är också tyvärr så att det inte bara är utseendet som påverkas när taket har ett antal år på nacken. Det ytskikt som finns på nya pannor slits med tiden och ger inte lika bra skydd. Ytskiktet som ska skydda pannorna luckras upp under årens lopp och det innebär att mossa och lavor enklare kan få fäste på pannorna.

När det väl har börjat kan påväxten gå ganska snabbt. Mossa, alger och lav kan skada pannorna, rötter tränger ner i pannan och drar med sig fukt. Fukten kan orsaka frostsprängning och spräcka takpannor, vilket leder till fuktskador på ditt hus.

Mossan fastnar i regel i själva ändan på pannan och givetvis i dalen på takpannan. Mossan fungerar likt en tvättsvamp och behåller mycket mer vatten än vad man kan tro. När det regnar och blåser så trycks vatten in under pannorna och letar sig in på underlaget. Mossan är en av de största bovarna när det kommer till att minska takets livslängd.

 

Viktigt med rätt underhåll

Underhåll av ditt tak bidrar till både längre livslängd av taket och kan rädda dig från dyra reparationer orsakade av fukt.

Vid en rengöring av taket får ni bort påväxt och annat skräp på taket, vi inspekterar också taket efter eventuella skador som har uppkommit. Har till exempel mossa börjat få fäste på plattorna är det et tecken på att ytskiktet på plattorna inte längre erbjuder rätt skydd.

Anlita en takmålare i Göteborg

Är ert tak mellan 17-40 år då kan det vara läge att måla taket. Ett betydligt billigare alternativ än att byta hela taket och det kommer dessutom bidra till minskat underhåll av taket.

Några av fördelarna med takmålning:

 • Förbättrat skydd för hela huset
 • 20-25% av kostnaden för att byta taket
 • Möjlighet till ny kulör
 • Ny-känsla och bra helhetsintryck på huset
 • Höjer värdet på huset
 • Betydligt mer miljövänligt alternativ
 • Ekonomiskt smart val
 • Förskjut kostnaden för takomläggning med decennier 

Om du väljer att måla taket är valfriheten stor. Du kan få en kulör som matchar fastigheten i övrigt, vi har mycket att välja på både när det gäller kulör och glans. Det kommer kännas som ett helt nytt tak till en betydligt lägre kostnad. Att det också är betydligt bättre för miljön än att byta hela taket är också värt att nämna i sammanhanget. Vi är en takmålare så gärna hjälper dig, kontakta oss så berättar vi mer hur vi kan hjälpa dig.

Vi kan takmålning!

Inför offert görs en kostnadsfri besiktning och inspektion så underlaget lever upp till kraven för fullgott skydd. Vid en beställning så rengör vi taket, fasaden och marken omkring huset. Där efter byter vi trasiga pannor och nocktätar vid behov. Målningen utförs sedan med högkvalitativa produkter av kunnig personal med ca 0,7-0,9 liter förstärkt akrylat per m2.

Hör av dig till oss om du vill veta mer om att måla takpannor eller måla takplåt. Vi utför takmålning i Göteborg med omnejd. Vi kommer gärna och tittar på ert tak och lämnar en kostnadsfri offert på era önskemål.

Takbehandling

Vi utför takbehandling av olika slag för att hjälpa er bevara ett fräscht tak som ger ett fullgott skydd mot väder och vind. Att behandla och underhålla taket ökar livslängden och kan i många fall vara ett alternativ till er som överväger att byta tak.

Vi erbjuder bland annat:
 

 • Rengöring – Att rengör taket innebär att du får bort, mossa, lavar och alger från taket. Denna påväxt både ser trist ut och kan också orsaka skador på ditt tak på sikt.
 • Mjuk takrengöring/ Algbehandling – En mjuk takrengöring fungerar på alla hus nya som gamla. Nyare pannor som har kvar sitt ytskikt bör inte tvättas med högtryckstvätt om inte en takmålning skall utföras efter tvätt. Då passar mjuk takrengöring perfekt. Det är en behandling som tar 4-12 månader innan taket blir helt rent. Det är även den billigaste formen av rengöring.
 • Målning – Vill man fräscha upp sitt tak ännu mer och ge en hållbar yta som står emot ny påväxt ännu längre rekommenderar vi att man målar taket. Det här är också ett perfekt tillfälle att välja en kulör som matchar huset

  Telefon: 070-810 08 30

  info@gbgtakochfasad.se

  Mån - Fre: 08.00 - 18.00

  Lördagar: 09.00 - 18.00

  Söndagar: 09.00 - 14.00

  Snabbt, effektivt och garanterad kundnöjdhet