Taktvätt i Göteborg

Taktvätt som gör att ert tak blir som nytt

Taket på våra hus är något som ofta håller i många år. De flesta av oss tittar till taket ett par gånger om året för att kanske kolla efter trasiga pannor eller om något verkar fel.

När man ser att taket börjar se medfaret ut och skulle behöva lite mer underhåll är det lätt att man blir stressad över en stor kommande utgift.

Många fördelar med att rengöra taket / utföra taktvätt

Men innan det är dags att byta hela taket finns det många andra åtgärder som går att börja med och som kommer ge ditt tak några extra års livslängd. Att göra en taktvätt på ett tak som har mossa, smuts och beläggningar är något som kommer ge stor effekt. Det finns flera fördelar med att tvätta taket:

• Beläggningar som kan skada ditt tak försvinner
• Mossa och smuts som kan täppa till vattenavrinningssystem kommer bort från taket
• Du får hela taket kontrollerat efter eventuella skador
• Ett rent tak lyfter utseendet på hela huset och det kommer upplevas som nytt

Tveka inte att kontakta oss för att få en kostnadsfri offert på taktvätt i Göteborg.

Beläggningar kan skada taket

Beläggningar som finns på taket drar till sig och binder upp fukt, inte minst mossa, alger och olika lavor. Den kalla årstiden finns en stor risk att takpannor fryser sönder på grund av detta. Rötterna tränger nämligen ner i pannan och kan orsaka så kallad frostsprängning. Det kan vara svårt att se att en panna är sprucken – särskilt om mossan ligger kvar över sprickan. Lavor avger också syra som skyndar på pannans åldrande.

Ett skadat tak kan vara förödande för en fastighetsägare – problem med fukt och de skador som kan uppstå brukar vara både svåra och dyra att åtgärda. Att rengöra taket är en liten kostnad i jämförelse.

Skydda huset från fukt

Något som vi kanske har lättare att upptäcka är att mossa och skräp som ligger på taket ofta lossnar och hamnar i hängrännor och stuprör. Det kan både vara besvärligt att komma åt och rensa och även här finns en risk för skador på ditt hus. Om vatten inte kan rinna undan från huset som det är tänkt kan även detta leda till fuktskador och till och med översvämningar över tiden.

En takrengöring gör ett lyft för hela huset

Utöver att undvika skador på din fastighet kommer tvätt av ditt tak göra att huset får ett rejält lyft. Skillnaden brukar vara påtaglig och man brukar fråga sig själv – varför gjorde jag inte det här tidigare? Det är till och med så att en takrengöring kan höja värdet på din fastighet inför exempelvis en försäljning eller en värdering

Vi kan rengöra ditt tak

Vi rekommenderar att man regelbundet låter rengöra sitt tak. Lämpligt intervall beror på förutsättningarna för ditt hus, hur gammalt taket är och hur omgivning och vegetation i närheten av huset ser ut bland annat.

Har du frågor om ditt tak eller vill ha en offert för rengöring? Kontakta oss idag – vi utför takrengöring i Göteborg med närområden.

 

Algrengöring

Att vara husägare innebär att man måste sköta och underhålla sitt hus för att det ska hålla i många år. Tak och fasad är bland det viktigaste att hålla i gott skick för att undvika stora skador och därmed stora kostnader.

Våra hus utsätts på slitage av olika slag, i princip hela tiden. Väder, vind och luftföroreningar är faktorer som hela tiden nöter på tak och fasad. När ytskiktet på huset slits blir det lättare för till exempel mossa, alger, lavar och smuts att få fäste på ytorna. Mossa och liknande inte bara ser tråkigt ut – det kan även orsaka sprickor i takpannor genom så kallad frostsprängning.

För att hålla tillbaka påväxt och hålla huset fräscht länge bör man regelbundet rengöra. Att själv rengöra sitt hus utvändigt är inte helt enkelt. Det kräver både specialutrustning, medel avsedda för ändamålet och vettig säkerhetsutrustning.

Låt oss ta hand om din rengöring med algbehandling av allt från tak och fasad till altan. Vi har kunnig personal och använder effektiva, miljövänliga produkter för bästa resultat.

Hör av dig till oss med dina frågor om rengöring inklusive algrengöring. Vi hjälper dig i Göteborgsområdet med rengöring utifrån dina önskemål och behov.

Telefon: 070-810 08 30

info@gbgtakochfasad.se

Mån - Fre: 08.00 - 18.00

Lördagar: 09.00 - 18.00

Söndagar: 09.00 - 14.00

Snabbt, effektivt och garanterad kundnöjdhet